Kookworkshop met individuele inschrijving op zaterdag 29 september 2018

Altijd al zin gehad om mee te doen aan een kookworkshop in

Het Paddenstoelenhuis? Dan is dit najaar uw kans!
Op zaterdag 29 september organiseren we weer een kookworkshop waarvoor u zich alleen (of met een paar mensen natuurlijk)

voor kunt inschrijven.

 

Na een rondleiding op onze kwekerij gaat u aan de slag in de keuken van het Paddenstoelenhuis onder leiding van onze professionele kok en bereidt u samen met de andere deelnemers een compleet 4-gangen menu met veel paddenstoelen.
Daarna schuift u samen aan voor het diner.

 

Vragen? Interesse of inschrijven?
Stuur ons een bericht met het contactformulier.
Graag tot ziens in Het Paddenstoelenhuis! 

 

Klasseboeren Expert Meeting Ervarend Leren – 2 juni 2018

Ons bedrijf is aangesloten bij Klasseboeren in Oss. Het hele jaar door ontvangen we klassen en groepen leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs. Op 2 juni 2018 organiseren Klasseboeren Oss een meeting speciaal voor leerkrachten (en andere onderwijsprofessionals) over ‘ervarend leren’. Want door leerlingen te laten doen, voelen, ruiken, proeven etc ervaren en leren ze op een manier die ze nooit meer vergeten. Interesse? Lees dan deze uitnodiging en meld je aan.

 

Bezoek van BinnensteBuiten

In maart 2018 was Alain Caron, Chefkok bij het NPO2 programma BinnensteBuiten, op bezoek om een kijkje te nemen op onze kwekerij en een heerlijke Portobello te maken in de keuken van het Paddenstoelenhuis. U kunt het programma hier terugkijken.

Brabants Dagblad ‘Lekkers uit Brabant’ brengt onze Liefde voor Paddenstoelen

Op de valreep van ons jubileumjaar verrast het Brabants Dagblad ons met een interview over ons bedrijf.

 

 

Bijna 20 jaar Paddenstoelen in Berghem

bouw kwekerij 1995   portabella-italiana (2)
Inmiddels is het alweer bijna 20 jaar geleden dat wij onze Paddenstoelenkwekerij gebouwd hebben hier in Berghem, aan de rand van de stad Oss. Toen we hier kwamen was er alleen de kale polder.
Op 1 mei 1995 konden we de eerste paddenstoelen oogsten.

Gestart met de missie onze paddenstoelen een vast onderdeel te maken van het menu van elk huishouden hier in de regio, werken we nog steeds hard om elke dag de allerbeste en allerlekkerste paddenstoelen te maken. Ons assortiment is door de jaren heen flink gegroeid.
En ondertussen heeft ook onze automaat zijn intrede gedaan. Vanaf dat moment kunnen we u elke dag verse paddenstoelen aanbieden van ons eigen bedrijf. Gelukkig is het vaak druk bij de automaat en krijgen we veel positieve feedback. We zien en horen ook dat mensen zich meer bewust zijn van wat zij eten. Op zoek zijn naar een gezond product, maar wel met smaak en liefst van een bedrijf uit hun eigen omgeving. Steeds vaker ook komt de vraag of mensen een bezoek kunnen brengen aan ons bedrijf. Mensen zijn benieuwd naar wie wij zijn en wat we doen. En dat vinden we fijn. Er zijn projecten in het onderwijs, in de landbouw en in de stad waar we mensen deelgenoot kunnen maken van hoe we onze paddenstoelen maken. En eind 2012 openen we Het Paddenstoelenhuis. Vanaf dat moment zetten we de deuren helemaal open en betrekken bezoekers op een gastvrije en belevende manier bij ons bedrijf en onze liefde voor paddenstoelen.
We organiseren kookworkshops, klassebezoeken, rondleidingen en proeverijen. Maar er zijn ondertussen ook nieuwe producten ontwikkeld, veel klanten op bezoek geweest, nieuwe contacten gelegd met het onderwijs en bedrijfsleven en zelfs gedichten gemaakt over paddenstoelen!

Vanuit Het Paddenstoelenhuis kunnen we ook een nog actievere rol vervullen in projecten binnen onze stad en streek, het onderwijs en de landbouw. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan onze omgeving.
En dat vinden we belangrijk!

Na bijna 20 jaar mag je natuurlijk best even achterom kijken en trots zijn op wat we samen allemaal bereikt hebben. Maar we kijken toch het liefst vooruit. Met nieuwe projecten, nieuwe producten, nieuwe ideeën. En natuurlijk met heel veel plezier.

 

IMG_0098      fonkeling (27)    Het Paddenstoelenhuis René van de Vorle        IMG_1520

Trots op nominatie ‘Veelbelovend Ondernemer(s) van het jaar’

 

Het Business Gala Oss 2015 had een leuke verrassing voor ons in petto: We zijn met Het Paddenstoelenhuis genomineerd voor ‘Veelbelovend Ondernemer(s) 2015’. We zijn natuurlijk trots op de nominatie en heel blij met de waardering. Tijdens het Business Gala 2015 op 14 maart is de bekendmaking.

Klanten welkom in Het Paddenstoelenhuis

Onlangs nodigde Het Paddenstoelenhuis 50 klanten uit voor een bijzondere kennismaking. Op zaterdag 15 maart kwamen zij naar Het Paddenstoelenhuis om te luisteren naar het verhaal van ons bedrijf, te kijken naar de teelt op de Paddenstoelenkwekerij en om te proeven van de hapjes die in de keuken van Het Paddenstoelenhuis klaargemaakt waren. Kijk op onze Facebook-pagina voor enkele foto’s en voor nieuwe activiteiten. Graag tot ziens in Het Paddenstoelenhuis!

Datum Individuele workshop 2014 bekend

Net voor het afsluiten van 2013 is de datum voor de eerstvolgende individuele kookworkshop in 2014 vastgelegd. Op zaterdag 5 april hopen we iedereen met interesse voor koken, proeven, eten en natuurlijk paddenstoelen te mogen verwelkomen. De kookworkshop wordt begeleid door een professionele kok, en is geschikt voor zowel ervaren als wat meer onervaren koks. De kennismaking met ons bedrijf, het plezier van gezellig samen koken en het genieten van een (h)eerlijk 4-gangen-diner staan voorop. Kijk voor meer informatie bij de kookworkshops.
Gebruik voor vragen of uw inschrijving het contactformulier.
Graag tot ziens op 5 april!

‘Je eigen restaurant voor één dag’ een groot succes dankzij enthousiaste deelnemers

Afgelopen week gingen we in Het Paddenstoelenhuis aan de slag met de jongste keukenbrigade ooit. Een team van 12 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 11 jaar dook afgelopen dinsdag de keuken van Het Paddenstoelenhuis in om een compleet diner van vier gangen te maken. Om half zes waren de voorbereidingen klaar en de tafels gedekt en schoven ouders en familie als gasten aan om van al het lekkers te genieten. De deelnemers kunnen trots zijn want het eten was heerlijk en de bediening voortreffelijk. Na afloop was er nog tijd om samen met de ouders een kijkje te gaan nemen bij de paddenstoelen.

Je eigen restaurant voor 1 dag     Junior-keukenbrigade serveert

Thema-Kookworkshops in oktober, november en december

Binnenkort starten we weer met de themaworkshops, waar u onder leiding van onze professionele kok de heerlijkste gerechten met paddenstoelen maakt.

In oktober start ‘Bijzondere Paddenstoelen’ en in december bereiden we ons helemaal voor op de feestdagen met de luxe kookworkshop ‘Feestelijke Paddenstoelen’

U kunt zich hiervoor alleen of met meerdere personen inschrijven.