Brabants Dagblad ‘Lekkers uit Brabant’ brengt onze Liefde voor Paddenstoelen

Op de valreep van ons jubileumjaar verrast het Brabants Dagblad ons met een interview over ons bedrijf.

 

 

Bijna 20 jaar Paddenstoelen in Berghem

bouw kwekerij 1995   portabella-italiana (2)
Inmiddels is het alweer bijna 20 jaar geleden dat wij onze Paddenstoelenkwekerij gebouwd hebben hier in Berghem, aan de rand van de stad Oss. Toen we hier kwamen was er alleen de kale polder.
Op 1 mei 1995 konden we de eerste paddenstoelen oogsten.

Gestart met de missie onze paddenstoelen een vast onderdeel te maken van het menu van elk huishouden hier in de regio, werken we nog steeds hard om elke dag de allerbeste en allerlekkerste paddenstoelen te maken. Ons assortiment is door de jaren heen flink gegroeid.
En ondertussen heeft ook onze automaat zijn intrede gedaan. Vanaf dat moment kunnen we u elke dag verse paddenstoelen aanbieden van ons eigen bedrijf. Gelukkig is het vaak druk bij de automaat en krijgen we veel positieve feedback. We zien en horen ook dat mensen zich meer bewust zijn van wat zij eten. Op zoek zijn naar een gezond product, maar wel met smaak en liefst van een bedrijf uit hun eigen omgeving. Steeds vaker ook komt de vraag of mensen een bezoek kunnen brengen aan ons bedrijf. Mensen zijn benieuwd naar wie wij zijn en wat we doen. En dat vinden we fijn. Er zijn projecten in het onderwijs, in de landbouw en in de stad waar we mensen deelgenoot kunnen maken van hoe we onze paddenstoelen maken. En eind 2012 openen we Het Paddenstoelenhuis. Vanaf dat moment zetten we de deuren helemaal open en betrekken bezoekers op een gastvrije en belevende manier bij ons bedrijf en onze liefde voor paddenstoelen.
We organiseren kookworkshops, klassebezoeken, rondleidingen en proeverijen. Maar er zijn ondertussen ook nieuwe producten ontwikkeld, veel klanten op bezoek geweest, nieuwe contacten gelegd met het onderwijs en bedrijfsleven en zelfs gedichten gemaakt over paddenstoelen!

Vanuit Het Paddenstoelenhuis kunnen we ook een nog actievere rol vervullen in projecten binnen onze stad en streek, het onderwijs en de landbouw. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan onze omgeving.
En dat vinden we belangrijk!

Na bijna 20 jaar mag je natuurlijk best even achterom kijken en trots zijn op wat we samen allemaal bereikt hebben. Maar we kijken toch het liefst vooruit. Met nieuwe projecten, nieuwe producten, nieuwe ideeën. En natuurlijk met heel veel plezier.

 

IMG_0098      fonkeling (27)    Het Paddenstoelenhuis René van de Vorle        IMG_1520

Trots op nominatie ‘Veelbelovend Ondernemer(s) van het jaar’

 

Het Business Gala Oss 2015 had een leuke verrassing voor ons in petto: We zijn met Het Paddenstoelenhuis genomineerd voor ‘Veelbelovend Ondernemer(s) 2015’. We zijn natuurlijk trots op de nominatie en heel blij met de waardering. Tijdens het Business Gala 2015 op 14 maart is de bekendmaking.

Klanten welkom in Het Paddenstoelenhuis

Onlangs nodigde Het Paddenstoelenhuis 50 klanten uit voor een bijzondere kennismaking. Op zaterdag 15 maart kwamen zij naar Het Paddenstoelenhuis om te luisteren naar het verhaal van ons bedrijf, te kijken naar de teelt op de Paddenstoelenkwekerij en om te proeven van de hapjes die in de keuken van Het Paddenstoelenhuis klaargemaakt waren. Kijk op onze Facebook-pagina voor enkele foto’s en voor nieuwe activiteiten. Graag tot ziens in Het Paddenstoelenhuis!

Datum Individuele workshop 2014 bekend

Net voor het afsluiten van 2013 is de datum voor de eerstvolgende individuele kookworkshop in 2014 vastgelegd. Op zaterdag 5 april hopen we iedereen met interesse voor koken, proeven, eten en natuurlijk paddenstoelen te mogen verwelkomen. De kookworkshop wordt begeleid door een professionele kok, en is geschikt voor zowel ervaren als wat meer onervaren koks. De kennismaking met ons bedrijf, het plezier van gezellig samen koken en het genieten van een (h)eerlijk 4-gangen-diner staan voorop. Kijk voor meer informatie bij de kookworkshops.
Gebruik voor vragen of uw inschrijving het contactformulier.
Graag tot ziens op 5 april!

‘Je eigen restaurant voor één dag’ een groot succes dankzij enthousiaste deelnemers

Afgelopen week gingen we in Het Paddenstoelenhuis aan de slag met de jongste keukenbrigade ooit. Een team van 12 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 11 jaar dook afgelopen dinsdag de keuken van Het Paddenstoelenhuis in om een compleet diner van vier gangen te maken. Om half zes waren de voorbereidingen klaar en de tafels gedekt en schoven ouders en familie als gasten aan om van al het lekkers te genieten. De deelnemers kunnen trots zijn want het eten was heerlijk en de bediening voortreffelijk. Na afloop was er nog tijd om samen met de ouders een kijkje te gaan nemen bij de paddenstoelen.

Je eigen restaurant voor 1 dag     Junior-keukenbrigade serveert

Thema-Kookworkshops in oktober, november en december

Binnenkort starten we weer met de themaworkshops, waar u onder leiding van onze professionele kok de heerlijkste gerechten met paddenstoelen maakt.

In oktober start ‘Bijzondere Paddenstoelen’ en in december bereiden we ons helemaal voor op de feestdagen met de luxe kookworkshop ‘Feestelijke Paddenstoelen’

U kunt zich hiervoor alleen of met meerdere personen inschrijven.

Ook ‘Paddenstoelenhapjes’ op het programma van Het Buitenschoolse Net

Over een paar dagen start weer de inschrijving voor de cursussen van Het Buitenschoolse Net.

Dit najaar hebben we een derde cursus toegevoegd voor de leerlingen van de groepen 5 tm 8 van het basisonderwijs.
Naast de twee bestaande cursussen ‘Je eigen restaurant voor 1 dag’ en ‘Zelf Paddenstoelen kweken’ kunnen leerlingen zich dit keer ook inschrijven voor de cursus ‘Paddenstoelenhapjes maken’. Op deze middag breng je een bezoekje aan de kwekerij en maak je een tafel vol hapjes in Het Paddenstoelenhuis. En niet alleen hapjes met paddenstoelen.

Inschrijven voor één van deze korte cursussen kan vanaf 11 september 2013 op de website van Het Buitenschoolse Net:

Je eigen restaurant voor 1 dag

Zelf paddenstoelen kweken

Paddenstoelenhapjes maken

Nieuwe cursussen ‘Zelf Paddenstoelen Kweken’ en ‘Je eigen restaurant voor één dag’

Dit voorjaar bieden we twee nieuwe cursussen voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs via het Cursusnet van Het Buitenschoolse Net in Oss.

Zelf Paddenstoelen kweken

Altijd al benieuwd geweest hoe paddenstoelen groeien? In één middag laten we je zien hoe paddenstoelen groeien én mag je een kweekbak maken, waar straks je eigen champignons op groeien. We eindigen de middag in Het Paddenstoelenhuis, waar we samen een paddenstoelenhapje maken.

Meer informatie op de website van Het Buitenschoolse Net 

Je eigen restaurant voor één dag (meivakantie)
Vind jij het ook zo leuk om lekker te koken en zou je het geweldig vinden om je vader, moeder, opa, oma, vriend of vriendin te ontvangen in je eigen restaurant? Dat kan! Het Paddenstoelenhuis wordt vandaag voor 1 dag door jou omgetoverd in een echt restaurant. Samen koken en daarna je eigen gast(-en) ontvangen. En na het eten gaan we samen met de gasten natuurlijk nog even naar de paddenstoelenkwekerij.

Meer informatie op de website van Het Buitenschoolse Net 

Een middag als deze kun je natuurlijk ook boeken voor je eigen groepje van vrienden of vriendinnen.

 

Open dag 11 november

Na maandenlang bouwen en voorbereiden was het zover.
In het weekend van 11 november opende ‘Het Paddenstoelenhuis’ de deuren voor iedereen om een kijkje te komen nemen. Tijdens de open dag was het een drukte van jewelste. Vele bekenden en onbekenden kwamen voor een rondleiding op de kwekerij of een kopje paddenstoelensoep in Het Paddenstoelenhuis.

Wat leuk dat iedereen er was!

Vanaf 11 november is iedereen dus officieel welkom om onze kwekerij en Het Paddenstoelenhuis te bezoeken.