Het Paddenstoelenhuis stopt.

Berghem, augustus 2023

Beste klanten, lieve allemaal,

Het is met pijn in ons hart dat we jullie het nieuws brengen dat wij stoppen met ons bedrijf.

In 1995 zijn we hier in Berghem ons bedrijf gestart en we hebben met veel liefde en passie onze Paddenstoelenkwekerij en Het Paddenstoelenhuis opgebouwd, steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een aantal jaar geleden hebben we met succes de switch gemaakt naar de teelt van bijzondere paddenstoelensoorten, zoals de maitake. Een markt met veel mogelijkheden en kansen. Tegelijkertijd is bij ons het besef gegroeid dat ons familiebedrijf voor een succesvolle toekomst nog verder zal moeten groeien. En met dat besef kwam uiteindelijk ook het besluit dat wij zélf die grote stap niet meer gaan zetten. Dat betekent dat we gaan stoppen met onze kwekerij.

De paddenstoelen dag in dag uit, de vele bijzondere momenten, de lieve en trouwe klanten, de bedrijven en mensen waarmee we samenwerken, de warme interesse van bezoekers, de lieve mensen die hier werken en gewerkt hebben, we gaan het straks natuurlijk allemaal ontzettend missen. Maar we kijken met liefde terug. En hoewel dit het einde markeert van een hoofdstuk, is het niet het einde van ons verhaal. Wij gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging!

We willen iedereen bij deze graag bedanken. Ons bedrijf kon alleen groeien dankzij jullie hulp, betrokkenheid, vertrouwen en positieve energie!

De verkoop bij onze automaat stopt. Een aantal van onze activiteiten loopt achter de schermen nog even door. Vanaf dit moment nemen we geen nieuwe boekingen meer aan voor Het Paddenstoelenhuis. Voor vragen of meer informatie kunt u het contactformulier gebruiken.

Voor nu sluiten we af met een dank je wel en tot ziens!

Met vriendelijke groet,
Familie van de Vorle

Van de Vorle Paddenstoelenkwekerij in Berghem gaat verder als specialist in bijzondere paddenstoelen

Vanaf 1 maart 2022 stopt Van de Vorle Paddenstoelenkwekerij met de teelt van kastanjechampignons en portabella’s. ‘We maken plaats voor nieuwe bijzondere paddenstoelensoorten. Alle soorten hebben het SKAL-keurmerk, dus we hebben straks ook een volledig biologische teelt.’ De versautomaat bij de kwekerij blijft, maar het assortiment verandert.

‘Al sinds 2019 leggen we ons toe op de teelt van nieuwe bijzonder paddenstoelensoorten, zoals Maitake en Nameko (bundelzwam). Ondertussen hebben we zoveel ervaring opgedaan dat we de teelt van deze soorten binnenkort flink gaan uitbreiden. We zijn klaar voor de volgende stap. Dat betekent dat we rond 1 maart de laatste kastanjechampignons en portabella’s zullen oogsten, om plaats te maken voor andere paddenstoelen. En de teelt van deze nieuwe bijzondere soorten is biologisch. Een mooie stap op weg naar een echt duurzame toekomst.’

De versautomaat bij de kwekerij blijft. ‘Klanten kunnen nog steeds 7 dagen per week bij ons terecht voor echt verse paddenstoelen’. Maar de kastanjechampignons en portabella’s verdwijnen. In plaats daarvan komen andere soorten paddenstoelen. ‘En het assortiment aan paddenstoelen zal groeien omdat we in 2022 meer proeven gaan doen met nieuwe soorten en substraat.’ 

‘In 2022 hopen we ook weer gasten te kunnen ontvangen in het Paddenstoelenhuis voor een rondleiding, proeverij of workshop. Door alle regels rondom Covid-19 zijn de deuren een tijd lang dicht geweest. ‘Hopelijk kunnen gasten straks met eigen ogen zien hoe de nieuwe teelt er uit ziet’.

Onze paddenstoelen in de hoofdrol tijdens Omroep Brabant programma ‘Lekker van Streek’ op 25 maart 2020

In maart 2020 zijn opnamen gemaakt voor het Omroep Brabant Programma ‘Lekker van Streek’ op ons bedrijf. In het programma neemt tv-kok Danny Jansen een kijkje op onze paddenstoelenkwekerij en kookt hij daarna een heerlijk recept met alle verse paddenstoelen.

Bekijk hier de uitzending van 29 maart 2020

Opnamen Omroep Brabant Lekker van Streek tv-kok Danny Jansen op bezoek – maart 2020

Kookworkshop inclusief diner – individuele inschrijving – zaterdag 29 september 2018

– – U KUNT ZICH HELAAS NIET MEER AANMELDEN VOOR DEZE WORKSHOP – –

Altijd al zin gehad om mee te doen aan een kookworkshop in

Het Paddenstoelenhuis? Dan is dit najaar uw kans!
Op zaterdag 29 september organiseren we weer een kookworkshop waarvoor u zich alleen (of met een paar mensen natuurlijk)

kunt inschrijven.

 

Na een rondleiding op onze kwekerij gaat u aan de slag in de keuken van het Paddenstoelenhuis onder leiding van onze professionele kok en bereidt u samen met de andere deelnemers een compleet 4-gangen menu met veel paddenstoelen.
Daarna schuift u samen aan voor het diner.

 

Dit is het programma van de avond: 

17.00 u    Ontvangst in Het Paddenstoelenhuis, kennismaking 
17.15 u    Korte presentatie – uitleg menu en taakverdeling
17.45 u    Start workshop, in groepjes bereiden van alle gerechten  
19.15 u    Rondleiding op de kwekerij
19.45 u    Start 4-gangen Diner
21.00 u    Afsluiting met koffie of thee
21.30 u    Einde van de avond

 

Deelname kost € 49,50 per persoon en is inclusief :
Gezamenlijk bereiden en eten van alle gerechten – Alle consumpties (Koffiue, thee, fris, bier, wijn) gedurende workshop en diner – Bakje kastanjechampignons (250gr) of portabella (2st) met recepten mee naar huis

 

Vragen? Interesse of inschrijven? Stuur ons een bericht met het contactformulier.

Graag tot ziens in Het Paddenstoelenhuis! 

 

Klasseboeren Expert Meeting Ervarend Leren – 2 juni 2018

Ons bedrijf is aangesloten bij Klasseboeren in Oss. Het hele jaar door ontvangen we klassen en groepen leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs. Op 2 juni 2018 organiseren Klasseboeren Oss een meeting speciaal voor leerkrachten (en andere onderwijsprofessionals) over ‘ervarend leren’. Want door leerlingen te laten doen, voelen, ruiken, proeven etc ervaren en leren ze op een manier die ze nooit meer vergeten. Interesse? Lees dan deze uitnodiging en meld je aan.

 

Bezoek van BinnensteBuiten

In maart 2018 was Alain Caron, Chefkok bij het NPO2 programma BinnensteBuiten, op bezoek om een kijkje te nemen op onze kwekerij en een heerlijke Portobello te maken in de keuken van het Paddenstoelenhuis. U kunt het programma hier terugkijken.

Brabants Dagblad ‘Lekkers uit Brabant’ brengt onze Liefde voor Paddenstoelen

Op de valreep van ons jubileumjaar verrast het Brabants Dagblad ons met een interview over ons bedrijf.

 

 

Bijna 20 jaar Paddenstoelen in Berghem

bouw kwekerij 1995   portabella-italiana (2)
Inmiddels is het alweer bijna 20 jaar geleden dat wij onze Paddenstoelenkwekerij gebouwd hebben hier in Berghem, aan de rand van de stad Oss. Toen we hier kwamen was er alleen de kale polder.
Op 1 mei 1995 konden we de eerste paddenstoelen oogsten.

Gestart met de missie onze paddenstoelen een vast onderdeel te maken van het menu van elk huishouden hier in de regio, werken we nog steeds hard om elke dag de allerbeste en allerlekkerste paddenstoelen te maken. Ons assortiment is door de jaren heen flink gegroeid.
En ondertussen heeft ook onze automaat zijn intrede gedaan. Vanaf dat moment kunnen we u elke dag verse paddenstoelen aanbieden van ons eigen bedrijf. Gelukkig is het vaak druk bij de automaat en krijgen we veel positieve feedback. We zien en horen ook dat mensen zich meer bewust zijn van wat zij eten. Op zoek zijn naar een gezond product, maar wel met smaak en liefst van een bedrijf uit hun eigen omgeving. Steeds vaker ook komt de vraag of mensen een bezoek kunnen brengen aan ons bedrijf. Mensen zijn benieuwd naar wie wij zijn en wat we doen. En dat vinden we fijn. Er zijn projecten in het onderwijs, in de landbouw en in de stad waar we mensen deelgenoot kunnen maken van hoe we onze paddenstoelen maken. En eind 2012 openen we Het Paddenstoelenhuis. Vanaf dat moment zetten we de deuren helemaal open en betrekken bezoekers op een gastvrije en belevende manier bij ons bedrijf en onze liefde voor paddenstoelen.
We organiseren kookworkshops, klassebezoeken, rondleidingen en proeverijen. Maar er zijn ondertussen ook nieuwe producten ontwikkeld, veel klanten op bezoek geweest, nieuwe contacten gelegd met het onderwijs en bedrijfsleven en zelfs gedichten gemaakt over paddenstoelen!

Vanuit Het Paddenstoelenhuis kunnen we ook een nog actievere rol vervullen in projecten binnen onze stad en streek, het onderwijs en de landbouw. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan onze omgeving.
En dat vinden we belangrijk!

Na bijna 20 jaar mag je natuurlijk best even achterom kijken en trots zijn op wat we samen allemaal bereikt hebben. Maar we kijken toch het liefst vooruit. Met nieuwe projecten, nieuwe producten, nieuwe ideeën. En natuurlijk met heel veel plezier.

 

IMG_0098      fonkeling (27)    Het Paddenstoelenhuis René van de Vorle        IMG_1520

Trots op nominatie ‘Veelbelovend Ondernemer(s) van het jaar’

 

Het Business Gala Oss 2015 had een leuke verrassing voor ons in petto: We zijn met Het Paddenstoelenhuis genomineerd voor ‘Veelbelovend Ondernemer(s) 2015’. We zijn natuurlijk trots op de nominatie en heel blij met de waardering. Tijdens het Business Gala 2015 op 14 maart is de bekendmaking.

Klanten welkom in Het Paddenstoelenhuis

Onlangs nodigde Het Paddenstoelenhuis 50 klanten uit voor een bijzondere kennismaking. Op zaterdag 15 maart kwamen zij naar Het Paddenstoelenhuis om te luisteren naar het verhaal van ons bedrijf, te kijken naar de teelt op de Paddenstoelenkwekerij en om te proeven van de hapjes die in de keuken van Het Paddenstoelenhuis klaargemaakt waren. Kijk op onze Facebook-pagina voor enkele foto’s en voor nieuwe activiteiten. Graag tot ziens in Het Paddenstoelenhuis!