Ons verhaal

Na jarenlang op verschillende andere paddenstoelenkwekerijen in binnen- en buitenland te hebben gewerkt, bouwt René van de Vorle samen met echtgenote Marja in 1995 zijn eigen bedrijf in hun geboortestreek in het Brabantse Berghem. Jarenlang kweken zij daar witte champignons, tot zij in 2005 besluiten afscheid te nemen van de witte champignon en zich te gaan specialiseren.
Zo kiezen ze in 2009 voor de teelt van kastanjechampignons en portabella’s.

Ondertussen is hun familiebedrijf een moderne paddenstoelenkwekerij waar vandaag de dag niet alleen kastanjechampignons en portabella’s, maar ook verschillende andere bijzondere soorten eetbare paddenstoelen groeien. ‘We zijn trots op ons bedrijf, en trots op onze paddenstoelen’, zegt René. ‘Onze afnemers zijn klanten die net als wij de smaak en herkomst van hun voedsel belangrijk vinden. Wij bieden hen een eigen, eerlijk, natuurlijk en goed product. En als het over ons product gaat mogen ze ons alles vragen.’

Vanuit de behoefte mensen te enthousiasmeren over hun passie, heeft inmiddels het volgende grote project vorm gekregen: het realiseren van een eigen ontvangstruimte, Het Paddenstoelenhuis.
‘Zie het als de huiskamer van ons bedrijf’, zegt Marja. Samen met Chris van den Berk en Joost Mulders van MuldersVandenBerk Architecten is hard gewerkt aan een bijzonder ontwerp.
‘Een geweldige ruimte waar we klanten, relaties,  basisschoolleerlingen en alle andere geïnteresseerden álles kunnen vertellen over onze paddenstoelen. En waar we laten proeven natuurlijk. Want hoe interessant paddenstoelen ook zijn, ze zijn toch vooral heel erg lekker.’